program public

– читайте ниже на русском –
– scroll down for English –

RO

Programul Public de evenimente culturale și prezentări accesibile pentru publicul larg, planificat să se desfășoare în perioada iulie – noiembrie 2021 în cadrul proiectului Edu-Art 2021, va include proiecții de film, expoziții, prezentări, spectacole, mese rotunde și alte evenimente organizate în spații culturale alternative.

24 martie 2021, 19:00-20:30
Viziune Periferică – prezentare
online
Termenul Periferie a devenit punctul de pornire pentru proiectul Edu-Art 2020. De ce „Periferia”?
link

15 mai 2021, 14:00-18:00
Ziua Atelierelor Deschise – eveniment public
Zpaţiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău)
Vă invităm la Ziua Atelierelor Deschise pe 15 mai 2021, între orele 14:00-18:00, care va avea loc la Centrul Cultural din Casa Zemstvei. Tinerii artiști, activiștii, cicliștii, fotografii, graficienii, designerii, urbaniștii, ceretătorii și toți cei interesați sunt așteptați la eveniment!
link

30 iunie 2021,19:00-21:00
#21 Orașul și Culturile Lui – un ciclu de prezentări în cadrul programuluiBibliotecii Spațiului Public
Tranziție, periferie, post-industrial – prezentare de Mihai DANCIU [RO]
Zpaţiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău)
Subculturile cele mai fragile se manifestă în spații aflate în tranziție, în așteptare. Un astfel de proces se manifestă în orașele care își caută o nouă rațiune de a fi odată cu resetarea programului economic pentru care au fost constituite. Un astfel de exemplu este Valea Jiului, cel mai mare bazin carbonofer din România, care din 1997 până în prezent trece printr-o descreștere economică neasumată de factorii politici.
link

3 iulie 2021, 17:00-22:00
Re-publica „Stadion” – eveniment de celebrare a locului
Stadionul Republican (str. Tighina 12, Chișinău)
În atelierul nostru de urbanism tactic, împreună cu studenții și studentele de la arhitectură din Timișoara și Chișinău și ceilalți participanți și participante, vom redobândi un spațiu public și îl vom ajuta să devină LOC. Iar pentru a-l umple de viață, avem nevoie de ajutorul tău! Vor fi Zemlya1 cu niște muzică acustică cu vocea Yanei-care-dacă-nu-au-auzit-trebu și băieții de la ALTĂ PARTY care taman se pot nimeri la acest party. Dar cel mai important, vom celebra instalațiile și intervențiile făcute în maratonul de 4 zile de atelier, le vom testa, privi, totul cu BYOB.
link

13 august 2021, 19:00
Prezentarea publicațiilor Samizdat ale colectivul de artă Kolxoz – eveniment public
Clubul 19 (str. Kirova 145, et. 1, Rîbnița)
Prezentarea publicațiilor Samizdat ale colectivul de artă Kolxoz. De-a lungul proiectului Edu-Art 2021, colectivul de artiști Kolxoz, împreună cu participanții la cursurile de artă, au documentat realitatea cu ajutorul tehnicilor Samizdat. Care este rezultatul? Ce este Samizdat? Care sunt avantajele acestei tehnici? Veți afla totul în cadrul prezentării, iar ca bonus, veți avea șansa să vă întipăriți dispoziția de moment și să o încadrați într-un produs de design grafic.
link

13 august 2021, 21:00
„A lua apă în gură”
– proiecția lucrărilor video și filme scurte
Clubul 19 (str. Kirova 145, et. 1, Rîbnița)
Invităm pe toți cei interesați de tema ecologiei și a accesului la resursa apei la proiecția publică de lucrări video și filme documentare ale regizorilor autohtoni. După proiecție, va avea loc o discuție la tema „Apa – bun comun”. Proiecțiile vor fi organizate în spații culturale alternative din orașele Chișinău, Rîbnița și Dubăsari.
link

14 august 2021, 19:30
Rezultatele atelierului Muncitorii artei stradale în spațiul public cu Alexandra Novac [MD]
și Veaceslav Belov [RU] – eveniment public
„Camera Secretă” (str. Michiurina 27a, Rîbnița)
Prezentarea rezultatelor atelierului Muncitorii artei stradale în spațiul public cu Alexandra Novac [MD] și Veaceslav Belov [RU]. Celebrarea rezultatelor finale ale cursului de vară „Muncitorii artei stradale”, care a inclus un șir de intervenții în spațiul urban de-a lungul lunii august, va avea loc la „Тайная комната” (Camera Secretă, or. Rîbnița, str. Michiurina 27a), începând cu ora 19:30. La eveniment, veți putea discuta despre provocările pe care le-au întâlnit locuitorii orașului, prin prisma tematicilor: identitatea, diferența de gen, migrația, ecologia, și veți primi în dar stickere. Pe participanții la atelierul îi așteaptă înmânarea certificatelor și o mică loterie din partea organizatorilor și a prietenilor de la Ùr. Transformation space.
link

17 august 2021, 17:00
Samizdat – colectivul de artă Kolxoz – eveniment public
Centrul „Accolada (str. Lenin, 110, Dubăsari)
De-a lungul proiectului Edu-Art 2021, colectivul de artiști Kolxoz, împreună cu participanții la cursurile de artă, au documentat realitatea cu ajutorul tehnicilor Samizdat. Care este rezultatul? Ce este Samizdat? Care sunt avantajele acestei tehnici? Veți afla totul în cadrul prezentării, iar ca bonus, veți avea șansa să vă întipăriți dispoziția de moment și să o încadrați într-un produs de design grafic.
link

17 august 2021, 19:00
„A lua apă în gură” – proiecția lucrărilor video și filme scurte
Centrul „Accolada(str. Lenin, 110, Dubăsari)
Invităm pe toți cei interesați de tema ecologiei și a accesului la resursa apei la proiecția publică de lucrări video și filme documentare ale regizorilor autohtoni. După proiecție, va avea loc o discuție la tema „Apa – bun comun”. Proiecțiile vor fi organizate în spații culturale alternative din orașele Chișinău, Rîbnița și Dubăsari.
link

25 august 2021, 20:30
„A lua apă în gură” – proiecția lucrărilor video și filme scurte
Apartamentul Deschis (str. București 68/1, Chișinău)
Vă invităm la Apartamentul Deschis, la o proiecție de lucrări de artă video, animație și filme documentare de scurt metraj colectate în urma apelului de participare „A lua apă în gură”.
Selecția propusă reflectă preocupările autorilor pentru tema ecologiei, în particular pentru problema accesului la resursele de apă și apa ca un bun comun. Dincolo de puterea ei de conectare, apa reprezentată prin fluvii, este cea care poate separa comunități, contribuind la fragmentarea identității acestora. Lucrările, totodată, atenționează asupra unor subiecte precum cele legate de lipsa unei justiții echitabile, nivel scăzut de informare a populației, interese geopolitice existente în Republica Moldova dar și în restul lumii.
link

9 septembrie 2021, 19:00
SPOKEN WORD – Teorii și istorii în fotografie – prezentare urmată de o discuție cu Ramin Mazur [MD]
Zpaţiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău)
De la începutul lunii septembrie am format un grup de lucru în arta și cercetarea fotografică, în cadrul proiectului Edu-Art. Discutăm despre spațiile urbane din Chișinău în ceea ce privește „locurile de incertitudine”. În timp ce contextualizăm proiectele noastre spontane și în curs de desfășurare, vom prezenta câteva contribuții și vom vorbi despre o bază istorică și teoretică asupra fotografiei, care să ne ajute să reflectăm asupra propriilor metode și strategii.
link

10 septembrie 2021, 19:00
Cum creăm discursuri cu ajutorul mijloacelor vizuale
– lecție
Zpaţiu
(Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău)
Ne adunăm în jurul lucrărilor artistului și comparăm fotografia – ca un puternic instrument estetic, și o juxtapunem cu – utilizarea documentară, care surprinde acțiunea artistului. Astfel, vom privi îndeaproape seriile artistice și strategiile lucru. Oare putem vorbi despre imagini fără a avea un context, fără a le comenta verbal?
Am invitat-o pe fotografa și artista Maria Guțu să vorbească despre ideile și strategiile sale în timp ce este preocupată de orașele și spațiile rurale și de oamenii care le creează. Urmărind în mod vag însemnătatea autorului și tema incertitudinii, avem ocazia să adresăm artistei întrebări despre obiectivele și dorințele sale personale.
link

18 septembrie 2021, 18:00-21:00
Oraș Iuminat: Sub semnul incertitudinii
expoziție de fotografie
Zpaţiu
(Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău)
O expoziție care va reuinite lucrări create în cadrul ediției 2020 a proiectului Edu-Art 2020 / curs de artă contemporană (Stadion Re-public / spațiu pentru mișcare /) și ediția actuală a proiectului Edu-Art 2021.
link

29 septembrie 2021, 19:00-20:30
Artist’s talk
cu participarea Kalmiei STRONG [US] – artist talk
Zpaţiu
(Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău)
Kalmia Strong va vorbi despre experiența sa în calitate de organizatoare „la marginea” comunității artistice din SUA, fiind implicată în crearea spațiilor artistice, a resurselor și oportunităților experimentale și inclusive, care afirmă: practicile artistice contemporane și comunitare lucrează cel mai bine împreună. Această muncă ține mereu de colaborare și apreciază multivocalitatea, orizontalitatea, procesul și ospitalitatea. Se întreabă: Cum pot spațiile și situațiile de zi cu zi (vitrine, grădini, biblioteci, locuri de luat masa), ușor nefamiliare, să creeze mici locuri pentru posibilități radicale? Cum putem crea oportunități pentru participare, implicare cu impact și co-creare, nu doar observare de la distanță?
link

9 octombrie 2021, 16:00-18:00
Ziua Atelierelor Deschise – eveniment public
Zpaţiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău)
link

9 octombrie 2021, 18:00-20:00
Nistrenii – expoziție de artă vizuală
Zpaţiu (Casa Zemstvei Guberniale, str. Al. Şciusev 103, Chişinău)
Expoziție de artă vizuală ce prezintă rezultatele Expediției de cercetare de-a lungul râului Nistru, cu participarea artiștilor, activiștilor, lucrătorilor din domeniul culturii și a experților invitați din domeniul ecologiei și transportului alternativ.
link

16 octombrie 2021, 14:00
Muncitorii artei stradale – prezentarea rezultatelor atelierului de artă stradală cu Alexandra Novac [MD] și Veaceslav Belov [RU]
Centrul „Accolada” (str. Lenin, 110, Dubăsari)
Prezentarea rezultatelor finale ale cursului de vară „Muncitorii artei stradale”, care a inclus un șir de intervenții în spațiul urban din Rîbnița de-a lungul lunii august. La eveniment, veți putea discuta despre provocările pe care le-au întâlnit locuitorii orașului, prin prisma tematicilor: identitatea, diferența de gen, migrația, ecologia, și veți primi în dar stickere.
link

RU

Программа культурных мероприятий и презентаций, доступных для широкой публики, в период июль – ноябрь 2021, в рамках программы Edu-Art 2021, которая будет включать в себя кинопоказы, выставки, презентации, выступления, круглые столы, организованные в альтернативных культурных пространствах.

24 марта,19:00-20:30
Взгляд на Периферию или Периферия Зрения – презентация
онлайн
Термин Периферия стал отправной точкой для программы Еду-Арт в 2020-ом году. Почему “периферия”?
ссылка 

15 мая 2021, 14:00-18:00
День Открытых Мастерских – публичное мероприятие
ПроЗтранство (Дом Земств, ул. Щусева 103, Кишинев)
Приглашаем вас на День Открытых Мастерских 15 мая 2021 года с 14:00 до 18:00, который состоится в Культурном центре Дом Земств. Приглашаются молодые художники, активисты, велосипедисты, фотографы, графические дизайнеры, дизайнеры, градостроители, исследователи и все желающие!
ссылка 

30 июня 2021, 19:00-21:00
№21 Город и его культуры – серия презентаций в рамках программы Public Space Library.
Переходный период, периферия, постиндустриальный период – презентация. Автор Mihai DANCIU [RO]ПроЗтранство (Дом Земств, ул. Щусева 103, Кишинев)
Самые хрупкие субкультуры проявляются в пространствах перехода, ожидания. Такой процесс проявляется в городах, которые ищут новую причину для перезагрузки экономической программы, ради которой они были созданы. Одним из таких примеров является Валя Джиулуи, крупнейший угольный бассейн в Румынии, который с 1997 года по настоящее время переживает экономический спад, не вызванный политическими факторами.
ссылка 

3 июля 2021, 17:00-22:00
Рес-публика „Стадион” – мероприятие празднование места
Республиканский Стадион (ул. Тигина, 12, Кишинев)
На нашем семинаре по тактическому урбанизму, вместе со студентами-архитекторами из Тимишоары и Кишинева и другими участниками, мы вернем общественное пространство и поможем ему стать МЕСТОМ. И, чтобы наполнить его жизнью, нам нужна ваша помощь!
Будут Земля1 с акустической музыкой и голосом Яны-если-кто-не-слышал-то-должен и ребята из ALTĂ PARTY, которых мы встретим на пати.
Но самое главное, мы отпразднуем инсталляции и интервенции, созданные на 4-дневном марафоне мастерской и протестируем их, посмотрите, все с BYOB.
ссылка 

13 августа 2021, 19:00
Презентация Cамиздата от художественного коллектива Kolxoz – публичное мероприятие
Клуб №19, Рыбница (Кирова 145, эт. 1)
Презентация самиздата от художественного коллектива Kolxoz. На протяжении проекта Edu-Art 2021 художественный коллектив Kolxoz совместно с участниками художественных курсов документировали реальность при помощи техник самиздата. Что из этого получилось? Что такое Самиздат? В чем его преимущество? Все это вы сможете узнать на презентации. В качестве бонуса вы сможете зафиксировать свое настроение и реальность и оформить это в графический продукт.
ссылка

13 августа 2021, 21:00
Показ документальных короткометражных кино „Набрать в рот воды”
Клуб №19, Рыбница (Кирова 145, эт. 1)
Набрать в рот воды
– показ видео работ и короткометражных фильмов.
Приглашаем всех, кого заботит тема экологии и проблемы воды посетить публичный показ видеоработ и документальные фильмов от местных режисеров. После просмотра состоится дискуссия „Вода как общее благо. Публичные просмотры организуются в общественных местах в Кишиневе, Рыбнице, Дубоссарах и других населенных пунктах Республики Молдова в рамках программы проекта Edu-Art 2021.
ссылка

14 августа, 19:30
Финал Рабочего класса стрит-арта в публичном пространстве от Александры Новак, Вячеслава Белова – публичное мероприятие
„Тайная комната”, г. Рыбница (ул. Мичурина 27а)
Презентация Рабочего класса стрит-арта в публичном пространстве от Александры Новак, Вячеслава Белова. Финальное празднование результатов летнего курса „Рабочий класс стрит_арта”, который содержал в себе ряд интервенций в городском пространстве в течение августа, состоится в атмосферном местечке „Тайная комната” (г. Рыбница, ул. Мичурина 27а) в 19:30. На мероприятии гости смогут обсудить вызовы, с которыми сталкиваются жители города, сквозь призму тем идентичности, гендера, миграции, экологии, а также унести с собой стикеры. Участников курса ждут сертификаты и небольшая лотерея от организаторов и друзей Ùr. Transformation space.
ссылка

17 августа, 17:00
Cамиздат от художественного коллектива Kolxoz – публичное мероприятие
центр „Акколада, г. Дубоссары (ул. Ленина 110)
Презентация самиздата от художественного коллектива Kolxoz. На протяжении проекта Edu-Art 2021 художественный коллектив Kolxoz совместно с участниками художественных курсов документировали реальность при помощи техник самиздата. Что из этого получилось? Что такое Самиздат? В чем его преимущество? Все это вы сможете узнать на презентации. В качестве бонуса вы сможете зафиксировать свое настроение и реальность и оформить это в графический продукт.
ссылка

17 августа, 19:00
Набрать в рот воды – показ видео работ и короткометражных фильмов.
центр „Акколада, г. Дубоссары (ул. Ленина 110)
Приглашаем всех, кого заботит тема экологии и проблемы воды посетить публичный показ видеоработ и документальные фильмов от местных режисеров. После просмотра состоится дискуссия „Вода как общее благо. Публичные просмотры организуются в общественных местах в Кишиневе, Рыбнице, Дубоссарах и других населенных пунктах Республики Молдова в рамках программы проекта Edu-Art 2021.
ссылка

25 августа 2021, 20:30
Набрать в рот воды – показ видео работ и короткометражных фильмов
Открытая квартира (ул. Бухарест 68/1)
Приглашаем всех, кого заботит тема экологии и проблемы воды посетить публичный показ видеоработ и документальные фильмов от местных режисеров. После просмотра состоится дискуссия „Вода как общее благо”. Публичные просмотры организуются в общественных местах в Кишиневе, Рыбнице, Дубоссарах и других населенных пунктах Республики Молдова в рамках программы проекта Edu-Art 2021.
ссылка

9 сентября 2021, 19:00
Произнесенное слово: Теории и Истории в фотографии
– презентации Рамин Мазур [MD]
ПроЗтранство
(Дом Земств, ул. Щусева 103, Кишинев)
С начала сентября мы формируем группу мастерских по фотографии в рамках проекта Edu-Art. Мы обсуждаем городские пространства Кишинева на предмет «мест неопределенности». Контекстуализируя наши спонтанные и текущие проекты, мы внесем некоторый вклад и расскажем об исторической и теоретической основе фотографии, которая, возможно, поможет нам задуматься о наших собственных методах и стратегиях.
ссылка

10 сентября 2021, 19:00
Как создавать дискурc визуальными средствами
– лекция
ПроЗтранство
(Дом Земств, ул. Щусева 103, Кишинев)
Мы собираемся вокруг работ художников и сравниваем использование фотографии как мощного эстетического инструмента и сопоставляем его с документальным использованием, чтобы запечатлеть действия художника. Поэтому мы внимательно изучаем рабочие серии и стратегии. Можно ли говорить об изображениях, не задавая контекста, не помещая их в определенную речевую ситуацию?
Мы пригласили фотографа и художника Марию Гуцу рассказать о своих идеях и стратегиях, пока ей интересны города и сельские районы, а также люди, которые их создают. Смутно следуя значимости автора и теме неопределенности, у нас есть возможность задать художнику вопросы о его личных целях и желаниях.
ссылка

18 сентября 2021, 18:00-21:00
Места Неопределенности –
экспериментальная фотолаборатория с участием фотографов Рамина Мазура [MD] и Рубена Холлингера [CH]выставка
ПроЗтранство
(Дом Земств, ул. Щусева 103, Кишинев)
Выставка, которая объединит работы, созданные в рамках проекта Edu-Art 2020 / курса современного искусства (Stadion Republic / Пространство для движения) редакции 2020 года и текущей редакции проекта Edu-Art 2021.
ссылка

29 сентября 2021, 19:00-20:30
Kalmia STRONG [US]
– artist talk
ПроЗтранство
(Дом Земств, ул. Щусева 103, Кишинев)
Калмия Стронг поделится своей практикой в качестве организатора искусства в «маргинальном» художественном сообществе США, занимаясь созданием арт-пространств, ресурсов и возможностей, которые являются как экспериментальными, так и инклюзивными, что утверждает: современные и общественные художественные практики лучше всего сочетаются друг с другом. Это всегда совместная работа, в которой ценится многоголосие, горизонтальность, процесс и гостеприимство. Спрашивается: как повседневные пространства и ситуации (витрины, сады, обеды, библиотеки), сделанные немного незнакомыми, могут создавать небольшие пространства для радикальных возможностей? Как мы можем создать возможности для значимого участия и совместного творчества, а не только для зрителей?
ссылка

9 октября 2021, 16:00-18:00
День Открытых Мастерских
– публичное мероприятие
ПроЗтранство
(Дом Земств, ул. Щусева 103, Кишинев)
ссылка

9 октября 2021, 18:00-20:00
Днестровцы
выставка визуального искусства
ПроЗтранство
(Дом Земств, ул. Щусева 103, Кишинев)
Выставка визуального искусства по результатам экспедиции вдоль обоих берегов Днестра, с участием художников, активистов, работников культурного сектора и приглашенных специалистов в области экологии и альтернативного транспорта
ссылка

16 октября 2021, 14:00
Рабочий класс стрит_арта – Презентация Рабочего класса стрит-арта в публичном пространстве от Александры Новак, Вячеслава Белова
центр „Акколада, г. Дубоссары (ул. Ленина 110)
Презентация Рабочего класса стрит-арта в публичном пространстве от Александры Новак, Вячеслава Белова. Презентация результатов летнего курса „Рабочий класс стрит_арта”, который содержал в себе ряд интервенций в городском пространстве Рыбницы в течение августа.
На мероприятии гости смогут обсудить вызовы, с которыми сталкиваются жители города, сквозь призму тем идентичности, гендера, миграции, экологии, а также унести с собой стикеры.
ссылка

EN

The cultural programme of project Edu-Art 2021, taking place in July – November 2021, will include movie screenings, exhibitions, presentations,performances, round tables, talks – organised în alternative cultural places.

March 24, 2021, 19:00-20:30
View of the Periphery or Peripheral Vision – presentation
online
The term Periphery became the starting point for the Edu-Art 2020 program. Why “Periphery”?
link

June 30, 2021, 19:00-21:00
#21 The City and Its Cultures – a series of presentations within the Public Space Library program
Transition, periphery, post-industrial by Mihai DANCIU [RO]
Zpace (Zemstva House, Al. Şciusev st., 103, Chişinău)
The most fragile subcultures are manifested in spaces in transition, waiting. Such a process manifests itself in cities that are looking for a new reason to be with the reset of the economic program for which they were established. One such example is the Valea Jiului, the largest coal basin in Romania, which from 1997 until now is going through an economic decline not assumed by political factors.
link

August 25 2021, 20:30
“Keep mum with mouth full of water” – screening
Flat space (68/1 București st., Chișinău)
We invite you to Flat Space to a screening of video artworks, animation and short documentaries collected after the open call “Keep mum with mouth full of water”.
This selection reflects topics such as ecology, in particular the issue of access to water and water resources as a common good. Beyond its power to connect, the water in the form of rivers is the one that can separate communities, contributing to the fragmentation of their identity. The works, at the same time, draw attention to topics such as those related to the lack of fair justice, low level of information of the population, geopolitical interests existing in the Republic of Moldova but also on the rest of the world.
link

September 9, 2021, 19:00
SPOKEN WORD: Theories and Histories in Photography – presentation by Ramin Mazur [MD]
Zpace (Zemstva House, Al. Şciusev st., 103, Chişinău)
Since the beginning of September we have been forming a workshop group based on photography along the Edu-Art project. We are discussing the city spaces of Chisinau concerning „places of uncertainty“. While contextualizing our spontaneous and ongoing projects we will bring some input and speak out about a historical and theoretical basis on photography which will maybe help us reflect on our own methods and strategies.
link

September 10, 2021, 19:00
How to create discurs with visual means
– lecture
Zpace
(Zemstva House, Al. Şciusev st., 103, Chişinău)
We gather around works of artist and compare the use of photography as a powerful aesthetic instrument and juxtapose it with a documentary use to capture the artist action. Therefore we have a close look on working series and strategies. Can we talk about images without setting a context, without putting them into a certain speech situation?
We invite local photographer and artist Mariei Guțu to talk about her ideas and strategies while dealing with city and rural spaces and the people creating them. Following loosely the question of authorship and uncertainty we have the opportunity to ask the artist about her personal goals and wishes.
link

September 18, 2021, 18:00-21:00
City in Spotlight: Places of Uncertainty
– exhibition
Zpace
(Zemstva House, Al. Şciusev st., 103, Chişinău)
An exhibition that will reuinite works created in the frame of the 2020 edition of Edu-Art 2020 project / course of contemporary art (Stadion Re-public / space for movement /) and current edition of Edu-Art 2021 project.
link

September 29, 2021, 19:00-20:30
Artist’s talk with participation of Kalmia STRONG [US]
Zpace (Zemstva House, Al. Şciusev st., 103, Chişinău)
Kalmia Strong will share her practice as an arts organizer in a “margin” of the U.S. arts community, engaged in creating art spaces, resources, and opportunities that are both experimental and inclusive, that argues: contemporary and community art practices are best together. This work is always collaborative, and values multivocality, horizontality, process, and hospitality. It asks: how can everyday spaces and situations (storefronts, gardens, meals, libraries) made slightly unfamiliar create small spaces for radical possibility? How can we create opportunities for meaningful participation and co-creation, not just spectatorship?
link