Edu-Art 2022: Re-publica lucrătorilor culturali – apel de participare

open call in English: https://openplace.com.ua/en/aktyvnosti/rezydentsiyi/open-calls/mystetska-rezydentsiya/

Data limită pentru aplicare: 1 august 2022

Apel de participare pentru artiști și practicieni culturali din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan.

Perioada programului: 19 septembrie – 10 octombrie 2022

Locație: Chișinău, Moldova

Programul acoperă: costurile călătoriei internaționale, de cazare în Chișinău, cheltuielile de diurnă, precum și costurile materialelor pentru proiectele create în cadrul activităților practice ale programului.

3 săptămâni de laborator creativ în Casa Zemstvei din Chișinău, deschis pentru artiști emergenți și practicieni culturali din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan, a căror activitate poate include o mare varietate de idei, metode de implementare și practici precum arta plastică, design, performance, artă media, film, arhitectură, cercetare academică sau acțiune socială.

Activitatea din cadrul laboratorului va fi construită în jurul subiectului autoorganizării și se va concentra pe întrebarea cum poate grupul să depășească dezintegrarea și fragmentarea, obstacolele care tind să distrugă entitatea individului și a societății în vremuri de criză. Laboratorul va avea ca scop găsirea unor posibile modele de societate și crearea unei comunității culturale internaționale reziliente prin intermediul unor infrastructuri culturale alternative.

Programul va fi format din două părți: teoretică și practică. Partea teoretică va include ateliere de lucru și prezentări, precum și vizite la fața locului și întâlniri cu activiști, cercetători și organizații sociale și artistice din Moldova. În timpul părții practice, participanții vor desfășura proiecte artistice colaborative cu comunitatea de la Casa Zemstvei, precum și cu organizații și inițiative locale din Chișinău.

Centrul Cultural Casa Zemstvei a apărut în 2012. Acesta funcționează ca o platformă independentă bazată pe principiile incluziunii, deschiderii, accesibilității și autoorganizării. Acesta contribuie la diversificarea vieții culturale din Chișinău și oferă o nouă înțelegere a rolului pe care cultura și implicarea civică îl pot îndeplini în Moldova. 

Organizatori: Asociația Oberliht (Chișinău, Moldova) în colaborare cu Platforma pentru practici interdisciplinare Open Place (Kiev, Ucraina) și Rețeaua Art Prospect, cu sprijinul financiar al CEC ArtsLink

Parteneri în Chișinău: Coaliția Sectorului Cultural Independent din Republica Moldova, Asociația Moldox, comunitatea artistică din Casa Zemstvei.

Pentru a vă înscrie la program, vă rugăm să completați formularul de aplicare în una din aceste limbi:
Ucraineană
Engleză
Rusă

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s